Sunday, September 25, 2011

ubat, wayang n kuih

assalamualaikum:)

masa jalan2 kat mines semalam, decide nak beli barang kesihatan sket

asid folik ngan madu

aku xdela pregnant lagi, tsk...tapi akak f (ofismet) ada pesan suruh makan asid folik untuk get ready kan badan, wallahuallam betul x, cuba jela kan, yang madu tu sebab dok sakit tekak skang, minum air suam+madu insyaAllah berkesan

Semalam sempat tengok Fright Night. Pasal laki ni suspect jiran dia vampire dan cuba nak protect loved ones dia dari jadi mangsa vampire ni. Straight forward je cite ni, tapi tetap aku rasa suspens. Minggu lepas lak tengok Johhny English Reborn. Awal2 xrasa nak tengok, Idzuan yang berminat tapi nasib baik pergi, kelakar la cite tu. Sangat suka:)

Kuih keria xlawa

Nak tergelak aku tengok keria ni, buruk bebenar la hai. Ni bentuk gelang ke empat seginnih??? Sori la sebab baru pertama kali try buat kuih ni n baru pertama kali gak try wat bentuk gelang tu, memang bersusah payah sungguh, tapi sebab idzuan da lama teringin, berusaha la jugak. Nasib baik dia puas hati makan :) Resepi dari sini

9 comments:

dd dudu said...

rosaaa, teringinn kuih keriaaa gakkk ;p empat segi pun xpe, still nampak sedap hew hew

rosealley said...

oh, bahaya ni, kang mengidam lak ibu mengandung ni, heee, kalau aku try buat lagi daaan kalau jadi elok, aku bagi eh;p segan aih, hee

noname said...

eh buat je, mlm ni kami dtg ;P

rosealley said...

haha,tunggu i beli keledek dulu;)

w a w a A Z U R A said...

ehh menarik, rupa tkde xpe, asal rasa msh kuih keria, lgpun ke perut juga pergi nya..

owh nk jugak keria!!!

rosealley said...

rasa tuuu, ada la iras2 keria, iras2 jela, haha

aYenZ JamiL (^0^)/ said...

emm aku skang pun telan gak acid folic tu..hee utk madu..klu nk hilangkan sakit tekak tu..kena madu asli..madu tiruan salunya xberkesan..

lama gak dah usyar pcik jual madu asli kat pasa malam umh aku tp lom ada byg lagi..haihh

rosealley said...

a'ah, tu pun aku cari yg raw honey, wallahuallam la betul2 asli x, tapi alhamdulillah, da xde sakit tekak da ni, wahh, sama2 berusaha yen *wink*

mzhany said...

hany xreti buat keria tp mek comey pandai hihihi...

Related Posts with Thumbnails