Sunday, September 21, 2008

merepek merapu meraban

cautions, this is a random post of me, no specific focus, just to make all the sawang2 in my blog disappears...okie, lets start

1) i luv the tv show dare to dream in 8tv,it's like a motivational boosts for me, this week is about an interior designer who really succeeds in his job, currently working in new york, if i am not mistaken laa, n guess what, he is from Kelantan, hehe, bangga jap ngan oghe klate kito;p,

anyway, i do remember his words...
he said that he is loving what he is doing n very passionate about his job,
and i think that is the essence in making him succeed....

it makes me wonder, what do i really enjoy doing???
besides watching tv n sleeping lar kan, hem, mcm xde hala tuju jek hidup aku ni,
at first, i thought i wanna be a lecturer, get master, get Phd n then be a lecturer, sounds easy isn't it...
turns out, lecturer is not really my path, i obviously know now that i truly madly deeply HATES research n for some obvious reason, if u want to become lecturer in uni's, research is a must, in PhD u must also do research,
if i could turn back time, there is noooo way i would have pick the same route i've for now, but maybe...just maybe, GOD have something planned ahead for me, who knows right, as for now, i am just doing all i can to finish up my Master, hoping, forcing to read n work(obviously not enjoying), n just praying everything will end up just fine...

2) my money makin kurang kurang n kurang, n most of them disebabkan makanan..
monday-kenny rogers, craving for the black pepper sauce
friday- secret recipe, curry seafood laksa memanggil2
today-hampir2 beli kfc bila tgok aya beli tp xjadi, n skarang baru lepas makan tako ball midv
n lots more la, but all above yg paling mahal, xtaula nape bulan puasa nih, my cravings is sooo menggila2, like this evening, i've browsed recipe website n jupe resipi daging dendeng...huuu, sedaaapnyer, teringat ingat daging dendeng mak wawa, hehehehe,
ikut hati, sushi king is on the waiting list, tapi huhuuuu, tarak duit laaa, nak simpan untuk raya n few other things, i've bought something from yat, later i tell aaa...

3) i am a blog stalker, each day i stalk other people's blog, xkesahla orang yg aku kenal ke...xkenal ke...da jadi addicted lak, bukak2 je pc, terus bloghop, but then baca jela, komen nya malas, yes i know, i am a very bad blog reader, tapi utk sape2 yg ade nuffnang 2, at least, aku da naikkan hit korang kaan kan kan???(ayat nak cover rasa bersalah)

4) talking about nuffnang, dulu aku nak jugak letak ads dia dlm blog, tapi xtau la kenapa, each time i edit the codes, n i've properly doing the step by step instructions, bila nak save je ada error, banyak kali try pun, asyik error yg sama, last2 aku fed up, terus xbuat, nyampah...huh... melepas peluang nak dapat duit, tapi sbb aku pun jarang update, so xdela memberi efek sgt puuun, xkesaaah, tapi still jugak nak berusaha masukkan;p, nanti2 la bila aku rajin, hehe

hem, 2 jela, kita akhiri dengan Assalamualaikum

7 comments:

dd dudu said...

taaaaaaaakkk sukeeeeeeeeeee researchhhhhhhhhh :0

tul laaaa klu aku tau research ni mmg xbes super duper xbes langsung mmg aku xterjebak dlm dunia penyelidikan ni huhuhuhuhu

it's something like mende yg xde, kitee nak wujudkan, konon2 nak mudahkannn manusia sejagat ni laaa tapi yg sebenar2nyeeeee result die xdelaaa baguihhh maneee pun, konon2 jekkk tuuu..nyampah aku!! (kate2 dr seorang insan yg cepat berpuas hati ngan ape yg dah ade)

huh mane2 researcher yg nak ban aku lepas bace comment aku ni di persilakaann

dah mennyampahhhh taik cicak idung masin dah niiiii kat research

(aksi menyuluhkan lampu suluh ke muka dgn sengihan jahat)

-mangsa research yg emo-

w a w a said...

hahaha..
aku suka point ko no2..
aku pon otw taip n post sama cam ko agaknya..sbb aku pun post mende yg sama kt blog aku (g laaa baca)...sume pasal makanan pada minggu ni sahaja...ok sahaja~!!

as for no1, haha..tk rdi pape pon nih, sok dr nk tgk aku nyer barang2 research...huargh *bored*

ermm..daging dendeng mak aku eh??? ha'aa kn, thn nih raya, kita bli luar je kn..bese mak aku ada bekal kn lauk-panas-semula kn..tp this yr tkde laaa plak...
agaknya peti ais kita besar sgt kot, jadi macam ruang besar sgt nk simpan daging mak aku..sbb tuh kita slalu smpn kotak McD je kan~ =)
*dulu peti ais kecik, muat utk plastik daging je kannnnn*

ashraflatif said...

nuffnang tu, dah add ke url blog ni kt situ? klu dah add url xkanleh error kot..

Anonymous said...

tima kasih sbb update blog ko, penat tau tgu.... :-(..

Nak tgu wawa, dia pemalu sket nak update.. sori wawa.. ;-p - mariam

rosealley said...

^dd dudu^
tak suke jugak tak suke jugak, jom kita wat sesi lepas perasaan benci research, hua hua hua..tapi aku mmg rasa la ke'emo'an engkau tu, jelas terpancar dari ayat2 ko tu, hahaha, sabo ye kak, bulan2 pose nih, hihi;p

tapi aku setuju sangat la ngan perenggan ke-3 ko tuh, konon2 la wat mende baru, tapi bukan ade orang gune sangat pun kaan, aku cakap psl research aku la kan, ade gak research yg memang betul2 hebat 2, aku tabik spring ar, mmg aku sgt sgt respect org yg bleh involve bidang research nih, kim salam hormat aku pd aufa, hahaha;D

rosealley said...

^wawa^
xabis2 ngan mc'delivery kan, sampai aku pun da muak nak makan kat mc'd nih, tapi still nak try spicy nugget dia, cam sodaaap ajo,

hehe, daging dendeng daging dendeng, sedap dimakan begitu sahaja, atau dimakan dengan nasik putih atau ketupat, daging dendeng yummy, haha...xpe2 wawa, nti aku try wat sendiri, sedap xsedap ko ngan aya yg kene abiskan;p

rosealley said...

^ashraflatif^
rase cam da add, hiumm, xpe2, nanti nak try cek balik, bace sepatah2, wat selangkah2

^mariam^
wawa pun da apdet da, heheee, tapi dok cite psl makanan gak, haha

Related Posts with Thumbnails