Monday, June 23, 2008

aku pokaiiii

alkeeesaaah kete aku...

sejak aku balik kl dari klate ari 2,
tibe2 jek kete 2 bunyi xbest, macam ade sumthin jek bawah kete 2,
tapi buat xtau jek la awai2 kaaan, dgan harapan bunyi tuh akan hilang,
tapi x ilang2 gak,huhuuu,

so td p jela bengkel, seb baik lini n suhail teman,
ade gak laki yg boleh tau2 sket psl kete ni,
xdelaa, kalo aku g sorang2,
takut lak kene tipu kaaan,
dah mmg xtau pape psl kete nih

kebetulan c suhail bawak p bengkel yang die bese p..
cartech..ala, sebelah anjung serdang jek tempat tu,
check check, kepala tabung ekzos tu da hampir2 nak patah...
scary bangat laa aku tengok...
kalo die baiki, kene dlm 260, huhuhu, pas2 c suhail cakap xyah baiki kat c2,
sebab nanti die akan anta tempat lain gak, tu yg jadi mahal tu,
so hold la dulu kaan,

check2 lagi,
drive shaft kene tuka, bila drive shaft 2ka, kene alignment lagi,
minyak gear kene tuka, tayar belakang kene tuka
pastu chamber ke camber???ntahlaa, pun kene tukaaa gak..
huhuuuu, teruk sgt ke aku bawak, rase cam da sopan santun abis daaa
tulaaa, da tau beli 2nd hand, bukan nak cek betui2..huhuuuu
tapi aku xtuka taya pun, tunggulaa dapat elaun dulu,
skang ni pun da keriiing yang amat sangat dah niiii

baiki2 sume,

drive shaft+alignment=78
myak gear=30
chamber=35
govt tax(bi pun adeee gak)=1.9

so bila da total=144.9 :'(


pastu p la kedai lain lak nak baiki ekzos
awai2 ingat nak welding jek, tapi org tu cakap xtahan lama nanti
better 2ka terus tabung ekzos tu, dlm 130 je gak pun
huh jauh beza ngan kedai awal yg 260 tadi kaaan,

atas nasihat penasihat beta c suhail tuuu, hehe
aku pun tuka laaa,
lame gak tunggu
dahla sume kelaparan, xmakan tgahari lagi,
kuar tadi da kul 1, kat kedai ekzos tu dlm kul 4
tapi puas hati laa ngan ekzos baru tu, bunyi pun best jeeek


so overall aku spent untuk kete ari ni=
144.9+130 = 274.90 :(

huhu...da lepas flight g balik langkawiiiii tauuu
aku pokaiiii



p/s:tenkius ek lini n suhail coz sudi menemanin n menasihatin :D

5 comments:

noname said...

satu je cara nk korek balik duit-jual smua coklat yg ko bli kat langkawi dgn haga semenanjung.. best x best x XP XD

standard la tu ble dh ada kete.. sbb tu kene slalu ada duit emergency.. let this be a good lesson n xperience for future to come (>,<)

pandangdenganmatahati said...

huhuhu ros.. mmg bile pakai keta ni mmg kena ade simpan duit sket utk hal2 mcm ni.. mcm aku aritu.. buat aligment ngan balancing pon dah dkt 100 hokhok.. pastu cermin pecah pon abes 90 hengget huhu.. mmg kena saving utk waktu2 kecemasan huhuhu..

cdgn noname tu pon bagus gak :D
ko jual kat psr malam sri serdang..kuikuikui

dd dudu said...

alahai ros... saba ekk (' ')
em xpe2 nanti dah claim duit flight leh ar cover ekk

rosealley said...

*noname*
boleh, boleh, mehla coklat yg ko beli tuh, aku jual sekali ;p

*pandangdenganmatahati*
kan tensen kaan, aku mase kat bengkel tu mase die check tu dah dup dap dup dap pk apeela lagi rosak kete aku ni, pas satu satu discovery die jupe,huhuu

*dudu*
tgah sabolaa ni, hehe,bile nak dtg fak?nanti aku ajar ko claim

noname said...

aku pnye dh hbis.. jual la ko pnye.. nti profit cut half dgn aku XD

Related Posts with Thumbnails