Tuesday, December 29, 2009

teka apa 3 nombor tu

punyalah bosan xleh nak fb, last2 aku wat online math game jek, hak hak, i've always loved logical or math puzzle, kalo dalam exam gomen yg kene jawab banyak2 soklan tu, part2 tu la yang aku dok excited nak jawab, heee

okie, so ni one of the puzzle yg aku jupe, ada 3 numbers yg kita kena teka, n ada clue untuk korang teka sume numbers tu, saje je nak share ngan korang:)

The number has three digits, and the computer tells you all the information you need to determine the number.

The sum of the last two digits is less than 5
The difference of the first two digits is equal to 0
The sum of the first and last digits is less than 4
The sum of the first two digits is less than 12
The difference of the first and last digits is less than 6
The sum of the digits is less than 3



2 comments:

~ ReD ~ said...

eeeiii..linda suker game camni...jap2..linda teka...

nti linda kasik answer...

Apple Cute said...

110 ke ? :D

Related Posts with Thumbnails