Tuesday, October 19, 2010

depresi

**entri yg sgt depress**

otak penat

badan penat

kaki sakit

haih, setiap kali masuk kerja aku rasa stress, kadang bila fikir nak kena kerja pun da down, stress kadang sampai rasa nak nangis, dan setiap masa aku fikir nak berhenti....masa lunch tadi diorang borak, aku larat senyum je, pastu melayang2 fikiran ke mana, kadang kesian wawa, selalu kena dengar aku ngadu macam2, nasib baik ada dia kat ofis.

mungkin jugak culture shock kot, dulu kat opis lama, aku rilek je buat kerja, kadang2 poya2 je lebih. tapi kat sini memang aku kena hadap kerja jeeeeee. waktu rehat hanyalah waktu lunch ngan solat, nak g borak2 jap ke ngan wawa jangan harapla. kadang adela time g pantri tu aku ajak dia g sekali;p lagi satu kat sini, environment xbape masuk, isu2 xsedap didengar pun ada, nak cite lebih2 pun menda ni sensitif, tapi tula kaan, xsemua yang kita nak kita dapat, so aku redha jelah sekarang.

aku harap pressure kerja semua nak cepat cepat cepat ni temporary je, sebab 25 hb ni ada demo sistem. nasib baik kan aku, masuk2 da kena kejar deadline:( so memang semua pun kena rush sekarang, aku dahla merangkak rangkak lagi ngan programming language baru kat ofis ni, hujung minggu ni pun rasanya kena datang kerja gak, project manager aku dari minggu lepas da bagi hint suruh datang, ganti cuti aku semalam.

tadi g opis ngan sebelah kaki pakai ankle guard, sebab semalam tak jatuh tak melompat tetiba terseliuh, sakit lak tu, nak jalan pun susah, hari ni makin kurang dah, tapi macam kura2 gakla jalan, turun tangga lagi la haru, g ofis minggu ni pinjam kereta idzuan jap, sebab memang xleh bawak manual lagi, kaki yang terseliuh tu kaki kiri.

entri aku lately ni asyik depress je kan, sori, aku pun xpasti kadang ada orang baca x, aku just nak kena luahkan jugak kat sini, sebab at this point, aku kena jugak kurangkan beban jiwa kaco aku ni even sket before stat sambung keje balik, takut kang xpasal2 ada orang mengamuk kat ofis sok, heee


4 comments:

dd dudu said...

:(

pestisid said...

ros aku paham sangat perasaan ko..sebab aku penah rasa..
mebi tempat keje lama ko stress jugak, sbb workload or mebi management ke ape kan, tp at least ade kwn2 yg best n takde la asyik stress sangat.
bile tempat baru ko x leh bekerja dgn gembira walaupun gaji ok sikit ke ape kan? aku paham sangat..bace entry ko ni aku teringat kisah aku dulu2.

rosealley said...

thanks lisa!!ko membuatkan aku rasa xdela aku sorang je yang rasa camni, huhu, stress weh bila envi/xde kawan2 yang best, dulu keje stress mana pun, aku buat ngan hepi, huhu, aku pun paham ko lisa

the unknown said...

cara utk ilangkan stress?
rajin2 la men YM kat opis.
tapi awas, jgn sampai terkantoi.

ok2 aku lawak je.
byk kan la doa. mudah2an Allah swt jadikan keje tu lancar. :P

Related Posts with Thumbnails