Thursday, August 12, 2010

bazar ramadhan

assalamualaikum...

kenapa rasa penat sangat ye hari ni??adakah sebab seperti biasa aku tidur lepas subuh tadi so bila bangun terus badan xbermaya??xleh fokus aku buat kerja hari ni, dahla kerja nak kena siapkan cepat ni, kenooot malas malas dah

pagi tadi aku sahur cam biasa je, panaskan lauk semalam, untuk idzuan aku gorengkan nuget ayam, tapi adela rompak nuget jugak sebarang dua dari dia, okiela, rasa sosej, hee, sebab nuget tu mmg ada sosej chunk dalam tu

rindu la nak g bazar ramadhan, kalau dulu kat kajang tiap2 ari g bazar serdang, ngan wawa si peneman setia, haha, sebab masa tu kitorang keje upm, so balik tu mmg singgah lah jap, tapi kaaan, kadang time wiken pun pergi sana jugak, haha

kalau da sampai tu round xpernah sekali, mesti nak kena tawaf paling kurang 2 kali, 3 kali pun pernah kot, tapi kadang beli benda sama je, biasanya nasi kerabu cikgu zaini, ngan popia goreng pedas, owh, sedapnyaaa, popia goreng pedas bazar serdang adalah terbaik, mmg kena beratur kalau nak beli

rindu perasaan nak round2 tengok makanan yang banyak, pastu sambil fikir sedaaapnyaaa, sedapnya air tu, sedapnya kuih tu, owh, lamanya xmakan menda tu..pastu beli kuih2 manis, pastu suka jugak suasana bazar ramadhan tu sebab meriah, huhu

sekarang ni nak pergi pun susah sebab bazar serdang tu cam jauh kalau nak balik puchong, bazar kat umah xbiase lak pegi, pastu idzuan dia xsuka sangat keluar2 nih, xkanla nak g sorang2, bohsan laa, tapi bagusla jugak sebenarnya xpegi sebab leh jimat, kadang boros je aku ni beli macam2, tapi last2 xlarat nak abiskan, tapi tulaaa, rindu la nak pergi, nantila kalau time bukak pose ngan kengkawan leh ajak diorang pergi:)


10 comments:

w a w a said...

haha, mula2 aku pelik nape label ko tag nama aku, jd kena laa aku mmbaca entry nih...

kan kan kannnnnnnn, dulu2 pusing2 kt bazar mmg konpem 2x, wpun ari2 g bazar sama, dn dh tau duduk letak kedai tuh tapi still tk sah tk pusing 2x...end up mmg beli ns kerabu dn popia, kuih manis2 (ko suka kuih manis2, lepat pisang esp), murtabak..kalo tk beli ns kerabu kt serdang,mst bli ns lemak ayam goreng rempah kt psr mlm kt umah kita dulu, ingt tak ingt tk??? hahah..blk umah, bersila terus bkk tv tnggu azan..hahahah, siyes aku gelak nih XDDD

tp skg, sm jek ngn aku, nk g psr mlm pon, feel dia dh tk sama...mmg sgt tk sama, jd lbh baik aku blk umah, msk simple2 jek sudaaa..kang aku g bazaar konpem aku bli mcm2, nnt blk umah aku mkn sorg tk abes, jd bazir T_T

owh, prnh kn beli bahagian ayam yg bapaknya besar kt gerai mana tah kt serdang tuh kann?? kita kongsi bahgian tuh...aku rs ngn ko laa, aku tk prnh bli sorg2 bahgian ayam besau2 ;p

apa kes aku comment cm wat entry br kt tmpt comment ko?? hahah...beselaa, emo T_T

rosealley said...

aku memang suka kuih manis!suka lepat jugak, haha, paham2, ko tengah emo, sekarang ni da susah nak g sana lagi, kalo g sorang2 xfeel la kaan

sabo yer, kalo free2 nanti kita g bazar bersama2, ujung minggula sebab ari biase jem, leh bukak kat umah ko, heee

anora amore said...

wuu...bazar ramadhan sS mmng best..kalo dulu...rela menapak dari flat ikan tu kowt...haha...apa keghoje nya la dulu...hihi..skrg?? hurm...

w a w a said...

weeeeee *sengih* ko nk bkk pose kt umah aku?? weeeee~~~ *terbang*

tuh laaa, slps ujan, dn ujung mggu, syarat wajib tuh hahaha ;p

***lapo dh ptg T_T

rosealley said...

dulu kita sangat hebat, berjalan jauh giler g ss, haha, rindula mokwe lili lini pda n nuna jugak. huuuu

sekarang ni sume da malas, hee

rosealley said...

@wawa@
a'ah, nantilah ye tunggu ujan, skang ni xleh nak sopin lagi, haha, padahal nak g bazar je kaaan

anora amore said...

gegege...mmg kan..kalo boleh sumer nk gune drive thru' ajer..hihihi

rosealley said...

hihiii, ingat x kejadian drive thru tengah2 malam tu??ingat x??heee

~ ReD ~ said...

sayanggg...ada award utk u. sila amik kt my blog ya dear;)

selamat berpuasa;)

rosealley said...

baik sayaaang:D

Related Posts with Thumbnails