Friday, January 15, 2010

Scam SMS

Pagi tadi, sesampai je opis, tengok ada sms dari no 0128191315,
Nombor sim card anda telah tepilih dalam undian & memenangi hadiah terkini, rm20000,
no siri-2r447yk dari syarikat Power Root Sdn Bhd. Sila dail 012-8191317.

Tetiba aku musykil, bila pulak aku masuk contest power root ni, bila gugel2, baru tau, yg ni sms scam, boleh tengok blog shamsuriyadi ni utk penerangan lanjut, jangan percaya la kalo dapat sms2 'bertuah' cam ni, kang malang lak nasib, kadang2 tensi jugakla bila dengar message alert tu, tengok2 sms iklan la, sms mengarut2 cam ni la, buang masa aku je, huh

2 comments:

~ ReD ~ said...

dan yang paling x leh blah, siap sim kad tepon tu plak yg menang hadiah bertuah tu! apa citer? hehe

afiq said...

isk..isk.. kalau lah BETOL!

Related Posts with Thumbnails