Thursday, September 2, 2010

one litre of tears diary

pernah tengok 1 litre of tears(jdorama)??

nangis x??aku tiap2 episod pun aku nangis..ari tu aku tengok balik cite tu, ikutkan dulu da penah tengok, tapi cam xsanggup nak abiskan sebab sedih sangat, sob sob, so minggu lepas baru stat tengok balik sampai abis

spinocerebellar degeneration disease. aku da leh ingat nama penyakit yang panjang tu. aku xleh imagine kalau aku di tempat kito aya( orang sebenar yang kena penyakit tu), aku rasa mesti aku xseoptimistik dia, serius aku kagum

kito aya

ikeuchi aya(watak kito aya dlm cite ni)

kan at the end of each episode, dia akan papar tulisan dari diari kito aya kan, so aku cam interested la nak baca, dok gugel2, baru tau, rupa2nya memang betul diari dia memang da banyak terjual, n then jumpa jugak link bagi translation diari tu dlm inggeris, so nak share ngan korang, aku pun xbaca abis lagi, tapi ramai reviewer cakap touching n sgt inspirational

ada 2 blog yang buat translation ni, yang no 2 tu basically sambungan untuk blog yang first

teringin nak tengok movie dia lak, korang da tengok??best x?


8 comments:

nurul azida ahmad said...

huhuhu. da tengok! sedih cite die. hukhuk

eh eh, ade movie eh?

rosealley said...

ada zida, kita pun xtengok ag, tengah nak cari skang:D

w a w a said...

ermm...besenya kalo movie dia tk sebest jdorama...so far yg mana jdorama->muvi org prefer dorama lagi kot...

huhu, aku tk prnh tgk abes citer tuh..mcm nk marathon jdorama laa mggu nih nmpk gayanya..

ooh, rookies ko mmg ada kt umah, atas meja makan upanya, tapi aku tk bwk lak ari nih...senin eh?

rosealley said...

a'ah, biasa drama lagi best kan??

hoo, seb baik ada, dvd kesayangan tuh:D

w.a.n.n.o.r.f.a.d.z.l.i.n.a said...

Pernah tgk citer tu jugak..mmg sedih..meleleh leleh airmata..mmg sape yg tgk akan menangis smp 1 litre tears la gamaknya.huhu

rosealley said...

kan, macam xlogik je kalau xnangis, haha

♥ Buk@n S!ndAreLa ♥ said...

da tgk cite nih..mang best! xpnah xnanges, tiap kali tgk da nanges...
hasil tulisan die mang inspirational..wallaaaaaaaaa..

tringt kt arwah hubby, sb tu rancak je nanges... moga dia tenanag d alam sana... pasni leh la crita kami kuar..
lg walllaaaaaaaaaaaaa

rosealley said...

owh yeke, takziah yee,
insyaAllah bila dia tengok kamu tenang di sini, mesti arwah lebih tenang di sana:)

Related Posts with Thumbnails