Monday, February 7, 2011

penambah kilo aku balik kampung

kalau balik kelantan, mesti asyik makaaan je, dok kejap makan, pastu kejap ag makan, so ni senarai makanan kitorang, hihiii

rabu
- nasi kerabu: super sedap, cuma kering, mak aku kata sebab nasi kerabu thailand memang camtu, last2 makan ngan kuah kerutub daging mak masak, hee
- laksa: beli je, tapi boleh tahan la gak
- mcd: haha, balik klate makan mcd, masa ni before g wakaf che yeh, singgah makan jap

khamis
- laksam: yang ni direquest oleh encik hubby, nak laksam mak masak, heheee, malam tu pun makan laksam lagi
- mi kuah: yang ni makan dekat pasar tanah merah, tempat akak aku bukak kedai makan, tapi yg masak ni kawan kedai sebelah, mi ni kuah jernih, campur mihun+mi, campur sos, lauk banyak, rasa manis2 sket tapi sedap ya hamat, xpenah aku makan mi camtu

jumaat
- seafood2 goreng tepung: ni makan after sesi outdoor kat PCB, ok ok jela, lenguh mulut mengunyah sebab liat2
- kfc: hihi, ni saje je beli kat adik2

pagi sabtu
- nasi lemak: mak masak pepagi buta, bangun2 da ada, heee, saja suh makan kenyang2 before balik
- cek mek molek: yang ni aku request ngan mak;p


seafood goreng tepung

laksa dan laksam kuah lemak

siput sedut masak gulai lemak mak masak

mi kuah super sedap ngan kakak:)

6 comments:

pestisid said...

ros mi kuah atas pasar tu memang superb gile kot...sedap kan..dah berzaman aku tak makan. aku salahkan ko nih sbb buat entry ni sbb aku dh ngidam..kalau aku tak sempat makan sebelum bersalin, siap ko ros...hahahha..makan cmpur sos cili sedap kannnss? sedara mara aku kalau dari kl wajib singgah situ kot...ughhhhhhhhh ngidam ngidam..

rosealley said...

alamak, bersalahnya akuuu, xpe lisa xpe, ko balikla bersalin kat klate, pastu makan mi tu puas2, heee, aku doakan ko sempat makan, mesti edi kena dengar ko pasni ngadu nak makan mi kuah kaaan, huhu, tapi memang sedap bangat la, cane tah dia buat, aku sebelum ni xpenah makan, cam pelik bila tengok ada sos cili, tp siyes sedap la, pasti ko sempat lisa makan, saboooo yeeeee, huhu

dd dudu said...

sedapnyee sedapnyee sume makanan di atas

-pencinta laksa-

xpenah makan mee kuah. klu g kelantan, ros harus bawak kitorg ni rasa hehe

rosealley said...

harus...harus aku bawak korang g sana, nak bawak g wakaf che yeh jugak!mesti korang gila sopin, heee

farra8979 said...

mmg suker klu blk kltn sbb makanan sedap... ^_^

rosealley said...

kihkih, betul, balik je tambah berat:D

Related Posts with Thumbnails